Servering 3 Kurskod: SEESER53 Poäng: 100
Kursen servering 3 omfattar punkterna 1–3 under rubriken Ämnets syfte. I kursen behandlas fördjupade kunskaper i ämnet.
Undervisningen i kursen ska behandla följande centrala innehåll:
- Fördjupning inom något eller några av ämnets kunskapsområden, till exempel servering, dukning eller bordsdekorering.
- Gästbemötande och service.
- Ergonomi, arbetsmiljö och säkerhet.
- Lagar och andra bestämmelser inom kunskapsområdet, till exempel diskrimineringslagen, alkohollagen samt hygien- och säkerhetsbestämmelser.
Betyget A | Betyget C | Betyget E |
---|---|---|
Eleven beskriver på ett utvecklat sätt ett kunskapsområde inom ämnet. | Eleven beskriver på ett enkelt sätt ett kunskapsområde inom ämnet. | Eleven medverkar i att beskriva ett kunskapsområde inom ämnet. |
Eleven utför dessutom med gott resultat arbetsmoment i kunskapsområdet på ett serviceinriktat, hygieniskt och säkert sätt. | Eleven utför dessutom med tillfredsställande resultat arbetsmoment i kunskapsområdet på ett serviceinriktat, hygieniskt och säkert sätt. | Eleven medverkar dessutom i att utföra arbetsmoment i kunskapsområdet på ett serviceinriktat, hygieniskt och säkert sätt. |