Frukost- och bufféservering 1 Kurskod: SEEFRU51 Poäng: 100
Kursen frukost- och bufféservering 1 omfattar punkterna 1–3 under rubriken Ämnets syfte.
Undervisningen i kursen ska behandla följande centrala innehåll:
- Matsalens miljö och atmosfär.
- Redskap och annan utrustning som används vid frukost- och bufféservering.
- Tillagning, beredning och uppläggning av frukosträtter.
- Bärteknik, dukning och efterarbete.
- Gästbemötande och service. Olika målgruppers behov.
- Hygien och utrustning i samband med frukost- och bufféservering.
- Livsmedelshantering med hänsyn till hygien, kvalitet och miljö.
- Ergonomi arbetsmiljö och säkerhet.
- Lagar och andra bestämmelser i samband med livsmedelshantering.
Betyget A | Betyget C | Betyget E |
---|---|---|
Eleven beskriver på ett utvecklat sätt serveringsmetoder, bärtekniker och matsalshantverk inom frukost- och bufféservering. | Eleven beskriver på ett enkelt sätt serveringsmetoder, bärtekniker och matsalshantverk inom frukost- och bufféservering. | Eleven medverkar i att beskriva serveringsmetoder, bärtekniker och matsalshantverk inom frukost- och bufféservering. |
Eleven samtalar om uppdukning, bordsdekorering och efterarbete på ett utvecklat sätt. | Eleven samtalar om uppdukning, bordsdekorering och efterarbete på ett enkelt sätt. | Eleven medverkar i att samtala om uppdukning, bordsdekorering och efterarbete. |
Eleven utför dessutom med gott resultat arbetsmoment inom frukost- och bufféservering på ett serviceinriktat, hygieniskt samt säkert sätt. | Eleven utför dessutom med tillfredsställande resultat arbetsmoment inom frukost- och bufféservering på ett serviceinriktat, hygieniskt samt säkert sätt. | Eleven medverkar dessutom i att utföra arbetsmoment inom frukost- och bufféservering på ett serviceinriktat, hygieniskt samt säkert sätt. |