Matlagning 3 Kurskod: MAGMAT53 Poäng: 100
Kursen matlagning 3 omfattar punkterna 1–3 under rubriken Ämnets syfte. I kursen behandlas fördjupade kunskaper i ämnet.
Undervisningen i kursen ska behandla följande centrala innehåll:
- Fördjupning inom något eller några av ämnets kunskapsområden.
- Hygien och dagliga hygienrutiner, till exempel rengöring av lokaler och utrustning.
- Egenkontroll, till exempel kontroll av temperatur i kyl och frys, rengöring samt arbetsrutiner.
- Ergonomi, arbetsmiljö och säkerhet.
- Lagar och andra bestämmelser som gäller inom området, till exempel livsmedelslagen och konsumentköplagen.
Betyget A | Betyget C | Betyget E |
---|---|---|
Eleven beskriver råvaror och matlagningsmetoder inom kunskapsområdet på ett utvecklat sätt. | Eleven beskriver råvaror och matlagningsmetoder inom kunskapsområdet på ett enkelt sätt. | Eleven medverkar i att beskriva råvaror och matlagningsmetoder inom kunskapsområdet. |
Eleven väljer på ett ändamålsenligt sätt råvaror, metoder och utrustning vid tillagning av maträtter inom kunskapsområdet. | Eleven väljer på ett delvis ändamålsenligt sätt råvaror, metoder och utrustning vid tillagning av maträtter inom kunskapsområdet. | Eleven medverkar i att välja råvaror, metoder och utrustning vid tillagning av maträtter inom kunskapsområdet. |
Eleven utför också med gott resultat arbetsmoment inom matlagning på ett hygieniskt och säkert sätt. | Eleven utför också med tillfredsställande resultat arbetsmoment inom matlagning på ett hygieniskt och säkert sätt. | Eleven medverkar också i att utföra arbetsmoment inom matlagning på ett hygieniskt och säkert sätt. |