Konferens och evenemang 2 Kurskod: HOEKON52 Poäng: 100
Kursen konferens och evenemang 2 omfattar punkterna 2–4 under rubriken Ämnets syfte. I kursen behandlas fördjupade kunskaper i ämnet.
Undervisningen i kursen ska behandla följande centrala innehåll:
- Anläggningar för konferens och evenemang samt deras utbud av produkter och tjänster. Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning. Olika målgruppers behov av service.
- Organisation, yrkesroller och arbetsuppgifter inom konferenser och evenemang.
- Iordningsställande och skötsel av lokaler.
- Teknisk utrustning för olika konferenser och evenemang, till exempel ljud-, bild- och ljusanläggningar.
- Möte med gäster och kunder, service och bemötande. Serviceinriktad kommunikation via till exempel telefon och dator.
- Ergonomi och arbetsmiljö.
- Lagar och andra bestämmelser i samband med konferens och evenemang.
Betyget A | Betyget C | Betyget E |
---|---|---|
Eleven beskriver på ett utvecklat sätt produkter, tjänster samt målgrupper inom konferens- och evenemangsverksamheter. | Eleven beskriver på ett enkelt sätt produkter, tjänster samt målgrupper inom konferens- och evenemangsverksamheter. | Eleven medverkar i att beskriva produkter, tjänster samt målgrupper inom konferens- och evenemangsverksamheter. |
Eleven väljer, använder och sköter också redskap samt annan utrustning som används i samband med konferenser och evenemang på ett ändamålsenligt sätt. | Eleven väljer, använder och sköter också redskap samt annan utrustning som används i samband med konferenser och evenemang på ett delvis ändamålsenligt sätt. | Eleven medverkar också i att välja, använda och sköta redskap samt annan utrustning som används i samband med konferenser och evenemang. |
Eleven utför dessutom med gott resultat arbetsmoment inom området på ett hygieniskt, serviceinriktat och säkert sätt. | Eleven utför dessutom med tillfredsställande resultat arbetsmoment inom området på ett hygieniskt, serviceinriktat och säkert sätt. | Eleven medverkar dessutom i att utföra arbetsmoment inom området på ett hygieniskt, serviceinriktat och säkert sätt. |