Konditori 2 Kurskod: BAEKON52 Poäng: 100
Kursen konditori 2 omfattar punkterna 1–3 under rubriken Ämnets syfte. I kursen behandlas fördjupade kunskaper i ämnet.
Undervisningen i kursen ska behandla följande centrala innehåll:
- Fördjupning inom något eller några kunskapsområden inom konditori.
- Hygien och dagliga hygienrutiner, till exempel rengöring av maskiner och arbetsbord.
- Ergonomi, arbetsmiljö och säkerhet.
- Lagar och andra bestämmelser som gäller inom området, till exempel livsmedelslagen och EU-bestämmelser.
Betyget A | Betyget C | Betyget E |
---|---|---|
Eleven beskriver på ett utvecklat sätt produkter, råvaror, metoder och utrustning inom ett kunskapsområde. | Eleven beskriver på ett enkelt sätt produkter, råvaror, metoder och utrustning inom ett kunskapsområde. | Eleven medverkar i att beskriva produkter, råvaror, metoder och utrustning inom ett kunskapsområde. |
Eleven följer också recept samt väljer råvaror, metoder och utrustning med säkerhet. | Eleven följer också recept samt väljer råvaror, metoder och utrustning med viss säkerhet. | Eleven medverkar också i att följa recept samt välja råvaror, metoder och utrustning. |
Eleven utför med gott resultat arbetsmoment inom kunskapsområdet på ett hygieniskt, ergonomiskt och säkert sätt. | Eleven utför med tillfredsställande resultat arbetsmoment inom kunskapsområdet på ett hygieniskt, ergonomiskt och säkert sätt. | Eleven medverkar i att utföra arbetsmoment inom kunskapsområdet på ett hygieniskt, ergonomiskt och säkert sätt. |